Украинци на военна възраст се опитват да напуснат страната нелегално повече

...
Украинци на военна възраст се опитват да напуснат страната нелегално повече
Коментари Харесай

Украинци, избягали в Европа, ще бъдат върнати в страната

Украинци на военна възраст се пробват да изоставен страната незаконно повече от година след експлоадирането на пълномащабна война сред Русия и Украйна. Това заяви говорителят на Държавната гранична работа на Украйна Андрий Демченко.

Според него бегълците ще бъдат върнати в Украйна. Държавната гранична работа интензивно си сътрудничи със страните от Европейски Съюз и Молдова, тъй че във всеки случай мъжете ще бъдат подведени под отговорност.

" След въвеждането на военното състояние, когато имаше ограничавания за овакантяване на страната за мъже във военна възраст, броят на жителите, които се пробват да преминат незаконно границата, се усили доста. Дори мъжете да съумеят да изоставен, те не могат да се открият повече в Европа, те не могат да се смятат за бежанци “, изясни Демченко.

Много от украинските мъже, както означи представителят на Държавната гранична работа, се пробват да аплайват за бежански статут, само че нямат причина да го създадат. Затова той прикани бегълците и тези, които провеждат сходни пътувания, да се въздържат от това в бъдеще.

Демченко напомни историята на бягството от Украйна през река Тиса в Румъния на гражданин на Буковина. Всичко приключи с удавяне на мъжа.

„ Ако този човек се беше озовал в Румъния и не беше починал, щеше да бъде върнат в Украйна и да бъде изправен пред правораздаването “, добави той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР